OM OSS 

Varmt välkommen till Swedish Beauty Factory!

Skönhet med samvete är vårt motto och hos oss hittar du noga utvald naturlig och ekologisk hudvård, hårvård, smink, parfym och salongsbehandlingar som ger resultat på ett så skonsamt sätt som möjligt, både för dig och miljön.

 

 


 

 VÄRDERINGAR 

Effektiva resultat med salongskänsla som har minimal miljöpåverkan är ett krav. Att produkterna är framtagna med ett etiskt tänkande och att det finns en vilja att göra skillnad är också viktigt när vi väljer ut märken att presentera i butiken och arbeta med i salongen. 

 


 

HISTORIA 

När Jenny Janse, efter många år i London och Sydney, flyttade hem till Sverige 2010 ville hon ta med sig den exklusiva storstadskänslan hem. 

Hon är utbildad frisör med många år i yrket, och hade länge haft en förkärlek för hårvårdsprodukterna hon arbetade med. Efter att ha jobbat med många frisörer som fått problem med luftvägar och hud på grund av de starka kemikalierna växte intresset för naturliga alternativ.

Swedish Beauty Factory är hennes resultat av viljan att kombinera en lyxig känsla med omtanke om människor och miljö.

 


 

MILJÖARBETE

Hos oss är miljön det viktigaste och vi arbetar alltid utifrån ett miljöperspektiv. Vi sopsorterar självklart allt som går i salongen, butiken och på kontoret, till och med folien som vi använder när vi gör slingor i håret på våra kunder. 

Vi köper el från ett miljövänligt bolag, all belysning i våra lokaler är lågenergi och många av möblerna du ser hos oss är second hand. När vi inte kan köpa gammalt och återvinna satsar vi på kvalitet, då väljer vi produkter och möbler som står sig länge i både design och kvalitet.

Kaffet och den goda chokladbiten vi serverar medan du väntar är fair trade märkt och téet ekologiskt. 

För oss handlar allt om att skapa en bättre värld för alla oss som bor här och det gör vi även i det lilla, i det tysta, där ingen ser oss, för oss är äkthet något som garanterar kvalitet till dig som kund, och något som garanterar att alla vi som jobbar på Swedish Beauty Factory är nöjda när vi går hem för dagen.

  


 

PERSONAL

 

Gabriella Wörlin

Gabriella / Frisör / Salongsansvarig

Den före detta Londonbon som är skolad på en av världens bästa frisörskolor Toni & Guy. Gabriella är vår spralliga färgexpert som löser alla problem och sätter färg på hela salongen. Hon utför alla typer av behandlingar men är som sagt expert på färg samt löshår och damklippningar. Tjocka hår är även det en specialitet och om du bokar tid för en Quick Blow Dry Bar är det Gabriella som ger dig ditt livs föning a'la Hollywoodsvall.

 

Tina Lundmark Wacker på Swedish Beauty Factory

Tina / Frisör

Vår lugna och stabila Norrbottning som har koll på de senaste trenderna. Tina fixar alla sorters hår, dam som herr och älskar att färga. Hos Tina får du en lugn stund samtidigt som du blir snygg i håret. Eftersom Tina numer pluggar på Umeå Universitet jobbar hon extra hos oss när hon har tid, oftast varannan lördag samt varje onsdag.

 

Kia Janse Persson på Swedish Beauty Factory

Kia / Frisör / Administration

Som utbildad klassisk herrfrisör ser vi henne oftast med en klippmaskin i handen. En lugn och sansad kvinna som även håller ordning på papperen på kontoret och med kärlek tar hand om sina stamkunder sedan många år tillbaka.

 

Catarina Holmberg på Swedish Beauty Factory

Catarina / Frisör

Vår excellenta damfrisör som alltid har nära till skratt och klipper, färgar och permanentar hår. Catarina utbildar sig även till hudterapeut med Maria Åkerbergs ekologiska produkter och kan hjälpa dig att hitta rätt produkter till just din hudtyp. 

 

Julia Johansson frisör Umeå

Julia J / Frisörtrainee steg 3

Vår lugna och behagliga frisörtrainee/lärling som har varit hos oss sedan December 2015. Nu är hon färdigutbildad frisör efter 3 år på Dragonskolans frisörprogram och gör sina lärlingstimmar hos oss. Hos henne kan du göra alla typer av frisörbehandlingar till reducerat pris. Hon är även en hejare på att sminka och fixa lite med allt möjligt.

 

Frida Johansson ekologisk frisör Umeå

Frida / Frisör, massör, hudterapeut & fotvårdare

Frida är vårt senaste tillskott som med ett genuint ekointresse tar hand om dig från topp till tå! Frida är utbildad frisör, hudterapeut och massör och fixar även fina fötter och vaxning. Hos Frida får du en lugn och trevlig stund i professionella händer.

 

Jenny Janse

Jenny

Skaparen av Swedish Beauty Factory som är frisör i grunden och numer ägnar sig åt att utveckla företaget med brinnande iver så att alla andra ska få ha riktigt kul på jobbet!